Párkapcsolati csalódások – 10 mérgező társas kapcsolati lény

A jelek már a kapcsolat elején ott voltak. Amikor megérezték valamely gyengeségem, képtelenek voltak azt nem kihasználni.Egyesek a nyelvükkel, mások a könnyeikkel vadásztak rám. Az álmaikba merültem, és a rémálmaikban ébredtem fel.

10. A KISZERVEZŐK

A kiszervezők barátaikat kérik meg, hogy menedzseljék partnerkeresési törekvéseiket, az adatlapok kitöltésétől a megfelelő üzenetek megírásáig. Arra hivatkozva, hogy nekik ez jobban megy, jobb döntéseket hoznak, vagy pusztán lustaságból.

9. A MORZSÁZÓK

A semmibe vezető ösvény. Üres szavak és gesztusok. A morzsázók gondosan elkerülnek mindent, ami egy igazi kapcsolathoz vezethet.

8. A SZELLEMEK

Találkozol valakivel. Talán többször is. Majd eltűnik. Nem válaszol az üzeneteidre, és nem veszi fel a telefont. Te pedig csak a telefonod bámulod, és azon gondolkozol, mit rontottál el.

7. A FÖSVÉNYEK

Ők azok, akik ünnepek előtt szakítanak. Mert meg akarják úszni az ajándékozást.

6. A FELSŐVEZETŐK

Ők nem pazarolnak időt olyanokra, akiktől nincs mit elvenni. Ez egy kegyetlen világ a kis dolgoknak. Örül a törpe, ha önmagánál kisebbet lát.

5. A ZOMBIK

Lényegüket tekintve, ők élő halottak. Eltűnnek. Majd pár hónap elteltével feltámadnak, s valami szánalmas magyarázattal újra megjelennek. És azt próbálják elhitetni veled, hogy megváltoztak.

4. A TENGERALATTJÁRÓK

Ők azok, akik nyom nélkül tűnnek el az életedből. Ahogy a tengeralattjárót elnyeli az óceán mélysége. Majd váratlanul felbukkannak, a bejövő üzenetek között, mintha semmi sem történt volna. S persze, neked hálásnak kellene lenned, hogy visszatértek.

3. A LOVAGOK

A lovagok tapasztalatlanok a nőkkel, s ebbéli hiányosságaikat próbálják kompenzálni a magukra öltött romantikus lovagi erényekkel, hangsúlyozva a női nem felé érzett tiszteletüket. Ők azok, akik szomorú, depresszió által sújtott, érintetlen, megtört nők társaságát keresik, egyfajta megmentőként. Hogy mi hajtja őket? A remény, hogy a bajba jutott királylány, hálája jeléül, megmentőjének adja a szívét, vagy legalább a testét.

2. A DÖGKESELYŰK

Ők a haldokló kapcsolatok fölött köröznek, Barátként, tetemre várva. 

1. A GÁZLÁMPÁZÓK

Gyakran érzed úgy, hogy partnered azt akarja elhitetni, hogy szerethetetlen és értéktelen vagy? Gyakran éreztetik veled, hogy amit érzékelsz, az nem a valóság, hanem csak a képzeleted játéka? Amennyiben igen, egy gázlámpázó áldozatává lettél. Egy érzelmi bántalmazóé.

Pszichopatának születni lehet, szociopatává válni.

Látható és hallható (magyar nyelven angol felirattal):

Közzétéve: Company for the Lonely

A világra szenzitív emberként valamint a Szegedi Tudományegyetem végzős pszichológia alapszakos hallgatójaként, az egyént és a társadalmat leginkább meghatározó jelenségeket vizsgálom szenvedélyesen, a pszichológiát, a filozófiát, a szexualitást és a vallást.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: